GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
FORUM OPTIONS
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   GOLFMK7 - VW GTI MKVII Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVII Forum > Technical Topics > Infotainment, Electronics, Navigation, Phone (Audio / Video / Electronics)


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2018, 11:25 PM   #18
Reaper
Senior Member
 
Drives: Golf MK7
Location: .
Join Date: Jan 2018
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by IWMTom View Post
I don't believe so, as the control module is embedded within the camera module.
hmmm, when I googled the PN you wrote i saw just the camera, is there a pn for the camera and the badge?
Reaper is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 09:40 AM   #19
IWMTom
Senior Member
 
IWMTom's Avatar
 
Drives: Mk7 1.6 TDI Match
Location: North East England
Join Date: Oct 2017
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by Reaper View Post
hmmm, when I googled the PN you wrote i saw just the camera, is there a pn for the camera and the badge?
5G0 827 469 E
IWMTom is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 02:09 PM   #20
Reaper
Senior Member
 
Drives: Golf MK7
Location: .
Join Date: Jan 2018
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by IWMTom View Post
I don't believe so, as the control module is embedded within the camera module.
Ok, So just before i order. I Want to make Sure I Know The Wiring.

two for Can comfort? which im pretty sure I can tap into from behind the headunit in glove box

Two Wires to the headunit, 6 and 12

A Wire for constant 12v

And A wire to the reverse light.

Is that it?

And here is a link for the harness I am Buying which is for the HIGHLINE camera. not lowline.

https://www.aliexpress.com/item/For-...ceBeautifyAB=0
Reaper is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 02:33 PM   #21
IWMTom
Senior Member
 
IWMTom's Avatar
 
Drives: Mk7 1.6 TDI Match
Location: North East England
Join Date: Oct 2017
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by Reaper View Post
Ok, So just before i order. I Want to make Sure I Know The Wiring.

two for Can comfort? which im pretty sure I can tap into from behind the headunit in glove box

Two Wires to the headunit, 6 and 12

A Wire for constant 12v

And A wire to the reverse light.

Is that it?

And here is a link for the harness I am Buying which is for the HIGHLINE camera. not lowline.

https://www.aliexpress.com/item/For-...ceBeautifyAB=0
There is not a wire to the reverse light.
IWMTom is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 04:00 PM   #22
Reaper
Senior Member
 
Drives: Golf MK7
Location: .
Join Date: Jan 2018
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by IWMTom View Post
There is not a wire to the reverse light.
Oh so maybe because The car has canbus connection, then it knows when it is in reverse just like when you move the steering wheel, the lowline needs a reverse signal then.

thanks!
Reaper is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 04:49 PM   #23
IWMTom
Senior Member
 
IWMTom's Avatar
 
Drives: Mk7 1.6 TDI Match
Location: North East England
Join Date: Oct 2017
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by Reaper View Post
Oh so maybe because The car has canbus connection, then it knows when it is in reverse just like when you move the steering wheel, the lowline needs a reverse signal then.

thanks!
That's right, yeah. Everything else you've mentioned is correct.
IWMTom is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 07:18 PM   #24
Reaper
Senior Member
 
Drives: Golf MK7
Location: .
Join Date: Jan 2018
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by IWMTom View Post
That's right, yeah. Everything else you've mentioned is correct.
Awesome, i'll update when i receive the wiring.

Is this a highline camera? i used the pn you gave me but the black connector looks like the lowline one

https://www.ebay.com/itm/Vw-GOLF-7-R...sid=m570.l1313
Reaper is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 02:03 PM   #25
IWMTom
Senior Member
 
IWMTom's Avatar
 
Drives: Mk7 1.6 TDI Match
Location: North East England
Join Date: Oct 2017
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by Reaper View Post
Awesome, i'll update when i receive the wiring.

Is this a highline camera? i used the pn you gave me but the black connector looks like the lowline one

https://www.ebay.com/itm/Vw-GOLF-7-R...sid=m570.l1313
I recommend this supplier: https://www.carsystems.eu/vw-golf-7-...es,id2145.html
IWMTom is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 10:30 AM   #26
ofektal8
Member
 
Drives: 2014 mk7 golf tsi 1.2l
Location: israel
Join Date: Oct 2017
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by IWMTom View Post
Hey, They have a kit For upgrading from lowline to highline. so i can just get the highline camera part and replace my lowline with it? how can I get the camera out

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ofektal8 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 11:18 AM   #27
IWMTom
Senior Member
 
IWMTom's Avatar
 
Drives: Mk7 1.6 TDI Match
Location: North East England
Join Date: Oct 2017
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by ofektal8 View Post
Hey, They have a kit For upgrading from lowline to highline. so i can just get the highline camera part and replace my lowline with it? how can I get the camera out

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
No idea mate, probably wouldn't be too difficult if you looked at your rear emblem - you're still gonna have to pull the new wiring harness through though.

It's not really worth upgrading imho, because the lines are a bitch to get calibrated.
IWMTom is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2018, 10:15 AM   #28
ofektal8
Member
 
Drives: 2014 mk7 golf tsi 1.2l
Location: israel
Join Date: Oct 2017
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by IWMTom View Post
No idea mate, probably wouldn't be too difficult if you looked at your rear emblem - you're still gonna have to pull the new wiring harness through though.

It's not really worth upgrading imho, because the lines are a bitch to get calibrated.
oh, hope it is possible.
the wiring is the easy part. and the part i know how to do, but the camera part is the diffcult one. are the modes for the camera(parking mode, trailer mode etc...) only for the highline camera? or i can code it to my lowline? i dont realy care about guidelines, i want the highline for these modes.
ofektal8 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2018, 10:47 AM   #29
IWMTom
Senior Member
 
IWMTom's Avatar
 
Drives: Mk7 1.6 TDI Match
Location: North East England
Join Date: Oct 2017
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by ofektal8 View Post
oh, hope it is possible.
the wiring is the easy part. and the part i know how to do, but the camera part is the diffcult one. are the modes for the camera(parking mode, trailer mode etc...) only for the highline camera? or i can code it to my lowline? i dont realy care about guidelines, i want the highline for these modes.
Pretty sure it's Highline only because of the control module.
IWMTom is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2018, 11:01 AM   #30
ofektal8
Member
 
Drives: 2014 mk7 golf tsi 1.2l
Location: israel
Join Date: Oct 2017
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by IWMTom View Post
Pretty sure it's Highline only because of the control module.
oh,so i will install the highline one.

Last edited by ofektal8; 08-15-2018 at 12:14 PM.
ofektal8 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2018, 12:14 PM   #31
ofektal8
Member
 
Drives: 2014 mk7 golf tsi 1.2l
Location: israel
Join Date: Oct 2017
Posts: 32
do you think this camera ( i attached below ) from an audi. will work on a golf? it has the exact same connector and PN

https://imgur.com/a/XpQPmx4
ofektal8 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2018, 02:18 PM   #32
IWMTom
Senior Member
 
IWMTom's Avatar
 
Drives: Mk7 1.6 TDI Match
Location: North East England
Join Date: Oct 2017
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by ofektal8 View Post
do you think this camera ( i attached below ) from an audi. will work on a golf? it has the exact same connector and PN

https://imgur.com/a/XpQPmx4
If it's the same part number, then it should be fine - if you intend to get it calibrated, you may need to have some values changed to that of a Golf rather than whichever Audi it came from - wheelbase measurements and stuff.
IWMTom is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2018, 12:50 PM   #33
Arad_20
Junior Member
 
Drives: MK7 GTI
Location: USA
Join Date: Sep 2018
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by IWMTom View Post
Figured it out!

When fitting the highline RVC, don't tell 5F it has an RVC in byte 19 - instead, go into adaptations and mark "BAP VPS" as activated, and "BAP VPS msg bus" as "comfort data bus".

I now have all the modes I'm supposed to have.

If anyone has any questions regarding fitting a highline RVC to the Mk7, hit me up!
By BAP_VPS you mean what I Marked In The Pic? And if so, why is it on databus infotainment if i do not have a reverse camera?
Attached Images
 
Arad_20 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2018, 03:04 PM   #34
ITGUY
Senior Member
 
Drives: 2016 GTI
Location: PA
Join Date: Dec 2015
Posts: 744
This is great to know.. thanks.. I'll put this one in if my original ever breaks.
__________________
ED-Maestro
VooDoo Magic IC (Ebay intercooler)
ITGUY is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
camera, retrofit, reversing, rvc

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.