GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
FORUM OPTIONS
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   GOLFMK7 - VW GTI MKVII Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVII Forum > Technical Topics > DIY Guides and Discussions


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2019, 03:04 PM   #562
aditud
Member
 
Drives: 2015 GSW TDI SE 6MT
Location: Pittsburgh
Join Date: Aug 2018
Posts: 38
BTW, I managed to get the last 8" display and trim from eurozone. I will install next week after it arrives.

So, if anyone is interested, I will have a euro-spec 6.5" MIB2 display for sale. It's part 3G0919605 (no H), the one with "radio", "mute" and "setup" instead of "band", "voice" and "mute" (see pictures in the original post of this thread). The brushed aluminum trim with vents will be available too.
aditud is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 05:08 AM   #563
Rotaryknight
Member
 
Drives: My DD
Location: So Cal
Join Date: Nov 2013
Posts: 40
So I have a weird one....been going through the thread but there is a lot to take in hopefully someone may help me my issue kinda falls in here.....

I have a 2017 Alltrack SE....it came with an MIB 2. Everything is there and all coding is there. Everything was working....

Cut to now being an Alltrack with a GTi motor and ECU. After the swap and obviously all the fun trying to get the electronics working I am now getting the "App-Connect- You can activate the function by buying an activation key from your dealer" I have no App Connect or bluetooth now.

Normally I would go to the dealer and they would just get it to work since the car came equipped with it and only has 8k so it would be warrantied....BUT now with the GTi ECU I can't get the car scanned. From what I know the procedure would basically having the car authenticated by the VW mothership......

Sooooo I'm curious if there may be a work around for me? If people can retro fit then there has to be a way for me to get up and running again especially since I have all the components and coding

Last edited by Rotaryknight; 05-16-2019 at 09:12 AM.
Rotaryknight is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 01:36 PM   #564
sprinks
Senior Member
 
Drives: GTI Mk7
Location: Charlottesville VA
Join Date: Oct 2015
Posts: 1,358
someone with odis basically needs to sync your infotainment unit back to current ecu vin.
__________________
sprinks is online now   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 03:44 PM   #565
Rotaryknight
Member
 
Drives: My DD
Location: So Cal
Join Date: Nov 2013
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by sprinks View Post
someone with odis basically needs to sync your infotainment unit back to current ecu vin.
We tried. It would stall out due the mix match of ECU and modules. Basically ODIS was WTF is this?
Rotaryknight is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 04:17 PM   #566
sprinks
Senior Member
 
Drives: GTI Mk7
Location: Charlottesville VA
Join Date: Oct 2015
Posts: 1,358
my only guess would be jack or one of the other retrofitters out there might be able to help.
__________________
sprinks is online now   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 04:22 PM   #567
KyACRASH
Senior Member
 
Drives: 2015 GTI
Location: Southern Pines, NC
Join Date: Dec 2014
Posts: 385
Yea I'd contact Jack, I'm sure he can do it. Essentially it's the same thing as putting a MIB2 in a different car - except you put a new car into a MIB2

You'll need a VAS5054a

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
KyACRASH is online now   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 04:58 PM   #568
Rotaryknight
Member
 
Drives: My DD
Location: So Cal
Join Date: Nov 2013
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by KyACRASH View Post
Yea I'd contact Jack, I'm sure he can do it. Essentially it's the same thing as putting a MIB2 in a different car - except you put a new car into a MIB2

You'll need a VAS5054a

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
This is what I was hoping. Um. But stupid question. Whoís jack haha
Rotaryknight is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 05:43 PM   #569
George Ab
Senior Member
 
Drives: GTI MK7, BMW E90
Location: Pacific NW
Join Date: Nov 2014
Posts: 1,089
Quote:
Originally Posted by Rotaryknight
This is what I was hoping. Um. But stupid question. Whoís jack haha
I have been told by a few people that I don't know Jack. Jack Kirry is a gentlemen who is a subject matter expert and has a commercial account with VW so can connect to mother ship and reinstall functional enablement codes and align everything to your VIN. Jack charges a reasonable hourly rate and when everything is working you settle up. He is contacted through Skype and Skype name is jacekk993. You will need a VAS5054. Jack is referenced in the initial thread and throughout this thread.
George Ab is online now   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 06:35 PM   #570
Cuzoe
Senior Member
 
Drives: MK4 GTI 1.8T, MK7 Golf TDI
Location: Los Angeles
Join Date: May 2017
Posts: 327
I just had a session with Jack this morning to code my retrofit MIB 2 unit (again)... Went from a non nav unit to a nav unit in preparation for AID retrofit... Which he is also going to program for me. Great work and great to work with.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Cuzoe is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 08:37 PM   #571
Rmzhrb
Junior Member
 
Drives: MK7 GTI
Location: NNJ
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Cuzoe View Post
I just had a session with Jack this morning to code my retrofit MIB 2 unit (again)... Went from a non nav unit to a nav unit in preparation for AID retrofit... Which he is also going to program for me. Great work and great to work with.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Lucky - been waiting to work with him for several weeks. Reached out to him last night and no response.
Rmzhrb is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 08:41 PM   #572
Cuzoe
Senior Member
 
Drives: MK4 GTI 1.8T, MK7 Golf TDI
Location: Los Angeles
Join Date: May 2017
Posts: 327
That's because he was busy with my car, haha. I took out more of his time than either of us expected because I installed a virgin unit, it required everything. It had absolutely zero settings available out of the box. I think most of the time on these retrofits he's setting up used units to match the new vehicle.

He's also in Poland, so "last night" here in the states is going to be really early in the morning for him. I'm in Cali and we started my session at 2am my time, for the second night in a row due to the aforementioned virgin unit. In any case he's got everything working perfectly for me. I also asked him for the price when we disconnected last night. He hasn't even told me yet, wants me to make sure everything works first. Awesome service.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Cuzoe is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 08:54 PM   #573
Rmzhrb
Junior Member
 
Drives: MK7 GTI
Location: NNJ
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
Yea Iíve talked to him about scheduling a couple of times, but havenít heard back in a while. Iíll reach out again.
Rmzhrb is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 09:15 PM   #574
Rotaryknight
Member
 
Drives: My DD
Location: So Cal
Join Date: Nov 2013
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by George Ab View Post
I have been told by a few people that I don't know Jack. Jack Kirry is a gentlemen who is a subject matter expert and has a commercial account with VW so can connect to mother ship and reinstall functional enablement codes and align everything to your VIN. Jack charges a reasonable hourly rate and when everything is working you settle up. He is contacted through Skype and Skype name is jacekk993. You will need a VAS5054. Jack is referenced in the initial thread and throughout this thread.
Thank you. This gives me hope. At least the VAS5054 isnt' too expensive. Still getting things with the motor swapped finished. It runs just a couple things to be coded. Right now it's like a Stage 2 A3 Quattro. Car goes back in for a BOSS600 and fueling.
Rotaryknight is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2019, 05:45 PM   #575
a3golfer
Junior Member
 
Drives: Mk7 Golf GTI
Location: DC
Join Date: Oct 2014
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by Kevinlan86 View Post
Success! So Jack finished up this morning and all seems to be working nicely. I'll re-cap. I swapped the MIB2 into my 2015 a couple months ago and had dealer (my friend) remove CP. I was left with a car that had no Bluetooth/Phone/Voice or obviously CarPlay. This morning Jack was able to push the FeCs for the above into my infotainment as well as enable CarPlay with the donor VIN. He even surprised me when he enabled Performance Monitor as well It was a freebie he said for waiting so long!

I did notice that Performance Monitor does not work 100% correctly as the oil temp and coolant stay at 120F and will not go higher even as the car warms up. The boost gauge is either at 0 or 14.5 PSI as I move. I brought this up with Jack and he told me it's probably the pre-facelift car just not sending the correct data to the new MIB unit. Which is fine, I doubt I'd use it much anyways.

Keep in mind and this may be info to you all. The MIB2 unit I purchased and installed is the 3Q0035844A revision (out of a late 2017 GTI). So Jack is able to do this on the newer 'A' revision MIB2 units without issue. There was some confusion earlier in the thread that he may not. He said he's done a few of them now. With the parts I purchased and the service Jack has provided it put me at a hair over $500 USD for this swap which IMO is well worth it! I'll make it clear again that Jack is a very professional and kind individual. I'd recommend him to anyone looking to do this swap and wanting everything to work correctly. He knows exactly what he is doing.

I'll attach some pics below:







What kind of hardware/software did you need for Jack to enable all of these features? Did you upgrade from a standard or pro MIB1 unit?

From some old notes, I had written down:

MIB2 Glovebox headunit - 3Q0035844A (or 3Q0035844)
MIB2 6.5" screen - 3G0919605H
MIB2 Amp - 5Q0035456
USB Aux Plug/harness - 5G0035222E

I really want to upgrade my screen to the 8" Discover Pro LCD Screen if I can.
a3golfer is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2019, 12:51 AM   #576
sprinks
Senior Member
 
Drives: GTI Mk7
Location: Charlottesville VA
Join Date: Oct 2015
Posts: 1,358
If you upgrade to the 8 inch screen you'll also need the 8 inch trim surround. And the amp is only required of you had the upgraded audio setup.
__________________
sprinks is online now   Reply With Quote
Old 05-27-2019, 12:58 AM   #577
mattyams
Junior Member
 
Drives: 2015 Golf GTI Autobahn
Location: Atlanta
Join Date: Dec 2018
Posts: 5
I'm confused about the Fender amp. In the original post it says to get 5Q0035456 as the MIB II amp. But there are folks on here that are saying they got the 5G0035456 as the MIB II amp. Also, this referenced doc just confuses me more: https://docs.google.com/document/d/1...tXSV2ABc/edit#

I bought a 5Q0035456 and I am really hoping I got the right thing...
__________________
2015 Golf GTI Autobahn - Just a JB4...for now...
mattyams is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2019, 09:41 AM   #578
Cuzoe
Senior Member
 
Drives: MK4 GTI 1.8T, MK7 Golf TDI
Location: Los Angeles
Join Date: May 2017
Posts: 327
I think you're good with what you got, the 5Q0... The 5G0 mentioned in the document you linked seems to be a mistake, although the rest of it is pretty spot-on... Had I found his document earlier I could have saved myself hours of research, but everything I had found on my own matched.

What you're likely seeing in some people's posts is that they got the 5G0 modified to work with MIB II. There were a couple companies that would do this but I think it's more expensive than just buying a second hand MIB II amp. I would be surprised if the service is still offered at all because it should be easier to find these amps now than it was back when this DIY was posted.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Cuzoe is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.