GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV

Retrofitting Lane assist camera without changing windshield?

Camarao69

Passed Driver's Ed
Location
Portugal
Hello , as this is my 1ºst retrofit ever , did you guys did any adaptation/coding clear or reset of a5 module when we connect it for the 1ºst time?
 

gando85

New member
Location
MN
Hi, one question, who did the retrofit with success used a 3q0 camera used or new from aliexpress or kufatec? I ask because i don't understand if there is a check of the VIN written in the module. I have a 3q0 camera wired and coded correctly but i can't be able to calibrate also with the help of a professionist because the calibration is stopped by the module. So i want to understand if my (aliexpress) brand new camera is not a good solution...
 

Reaper1

Ready to race!
Location
.
Hi, one question, who did the retrofit with success used a 3q0 camera used or new from aliexpress or kufatec? I ask because i don't understand if there is a check of the VIN written in the module. I have a 3q0 camera wired and coded correctly but i can't be able to calibrate also with the help of a professionist because the calibration is stopped by the module. So i want to understand if my (aliexpress) brand new camera is not a good solution...
If it has parameters then it is the exact same camera that comes off a salvaged car just it has less miles on it.

It shouldnt say anything about vin, what error are you getting?
 

gando85

New member
Location
MN
it was a supposition that of vin. the problem is that during the calibration phase (made by a specialist) it stops because the chamber control unit fails. with odis I checked the information a bit and the only strange thing was the unset vin and in the eeprom data indicated error or inconsistency.
 

Camarao69

Passed Driver's Ed
Location
Portugal
it was a supposition that of vin. the problem is that during the calibration phase (made by a specialist) it stops because the chamber control unit fails. with odis I checked the information a bit and the only strange thing was the unset vin and in the eeprom data indicated error or inconsistency.
Do you have obd11?
Does it find any error when scaning ?
 

Luiz Henrique

Passed Driver's Ed
Location
Brasil
Friends, I'm breaking my head to calibrate the Camera, it always fails to calibrate, I've already changed its position several times. I was wondering if you guys had this difficulty to find the best position? ODIS always displays this message: CALIBRATION FAILED. CALIBRATION WAS NOT SUCCESSFUL. THE CAUSE OF THIS IS: No Relevant calibration failure. Did you have this same calibration problem?
 

Attachments

Last edited:

Reaper1

Ready to race!
Location
.
Friends, I'm breaking my head to calibrate the Camera, it always fails to calibrate, I've already changed its position several times. I was wondering if you guys had this difficulty to find the best position? ODIS always displays this message: CALIBRATION FAILED. CALIBRATION WAS NOT SUCCESSFUL. THE CAUSE OF THIS IS: No Relevant calibration failure. Did you have this same calibration problem?
No Relevant calibration failure
doesnt mean the camera isnt positioned correctly. the answer to whats the cause is in the error itself, its not related to the calibration proccess.
The camera isnt connected well, happend to me yesterday and i played with the ribbon cable until it started calibrating.
 

Luiz Henrique

Passed Driver's Ed
Location
Brasil
No Relevant calibration failure
doesnt mean the camera isnt positioned correctly. the answer to whats the cause is in the error itself, its not related to the calibration proccess.
The camera isnt connected well, happend to me yesterday and i played with the ribbon cable until it started calibrating.
Reaper1, you received this message at some point:
No relevant calibration failure!
 

Luiz Henrique

Passed Driver's Ed
Location
Brasil
Reaper1, I'm not sure but I bought other Flat cables to test, but I'm distrusting this information: EVENT REGISTRATION: B200500- STATIC INVALID DATA BLOCK. Another thing, to do the calibration is it necessary to do the condification? I say this because whenever I start calibration I get this information on the screen, I was wondering if it happens to you too?
IMG_0362.JPG
IMG_0365.JPG
IMG_E0366.JPG
 

Reaper1

Ready to race!
Location
.
Reaper1, I'm not sure but I bought other Flat cables to test, but I'm distrusting this information: EVENT REGISTRATION: B200500- STATIC INVALID DATA BLOCK. Another thing, to do the calibration is it necessary to do the condification? I say this because whenever I start calibration I get this information on the screen, I was wondering if it happens to you too? View attachment 173581View attachment 173584View attachment 173587
Just take the ribbon cable in and out and try again, play with the ribbon cable on the other side maybe.

You cannot calibrate the camera if there are errors, thats why it is not relevant to the calibration proccess because the camera isnt even ready for calibration.

VERY IMPORTANT: if you have data record invaild error then you dont have parameters!!

The camera will never calibrate without it.
 
Top