GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV

Golf R7.5 Highline reverse view camera retrofit.

Matt.K

New member
Location
South Wales
Car(s)
Golf R 2017 mk7.5
OK, update.

Just took the car for a spin. In real life driving and reversing it appears that all is working OK ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘

Select reverse, camera opens, image appears with yellow lines active - and by the looks of it quite well calibrated. Deselect reverse, drive forward, camera stays live until speed reaches just over 10mph, image disappears, camera closes after about another 10 seconds.

So when the car is stationary and reverse is selected the camera activates, when reverse is then deselected and the car doesn't move forward there is no signal to tell the camera to close. This does not seem ideal, not sure how much of an issue this might prove to be - time will tell.

So initial feelings for potential fine tuning (and I haven't checked OBD11 yet)

Is there any place in the coding to change the camera closing time - currently around 10 seconds?

Also any place to change the forward speed for camera to turn off - currently around 10mph?
 

Fraysa

Go Kart Newbie
Location
Israel
Car(s)
2016 MK7 1.4TSI
Sure, glad to help you by spreading my knowledge!

As for the timeout when stationary - I believe itโ€™s 20 or 30 seconds but could be wrong. Donโ€™t think itโ€™s possible to be coded otherwise.

But eh, who cares. At least you got the image to show finally! Cheers mate.
 

Matt.K

New member
Location
South Wales
Car(s)
Golf R 2017 mk7.5
OK, so having successfully got the reverse view camera working with fantastic help fro @Fraysa, I now have a few fault codes remaining that probably are link to this install.

Anyone got any ideas please?

Pics attached from OBD11 and Carista.
 

Attachments

Top