GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV

Can anyone help?

Ryanw0

New member
Location
Michigan
Car(s)
2015 Volkswagen gti
So I just bought a 2015 gti 4 door with 152000 miles. The car has a lot of parts on it with it sitting around 400hp. So anyways the torque mount or “dogbone” mount snapped and i didn’t realize until later on when I heard a scraping noise coming from underneath the car. The car also has a shredded up belt and it leaked almost all of the coolant out. I feel like it was a domino effect of stuff breaking but I’m not too sure and was hoping to get some feedback, thank you!
C0131D03-3071-4360-8F11-535BA277A0F5.jpeg
35ECC263-D9CB-4462-9B06-B9DEA7BB3F27.jpeg
26C565AB-5D84-4081-83BC-57E8F9485B90.png
 
Last edited:

Daks

Autocross Champion
Location
Toronto
Car(s)
GTI PP
What are you looking for help with? You know what broke, replace it.
 

Ryanw0

New member
Location
Michigan
Car(s)
2015 Volkswagen gti
I was wondering if the belt being shredded was because of the mount breaking or if something else caused it to happen
 

daconchslop

Autocross Champion
Location
South Carolina
Probably crapped out OE mounts allowed too much motor movement, snapped the pendulum arm causing the serpentine belt to make contact with the radiator fittings.
Have you checked for any coolant loss? Looks pretty moist around that area.
 

uberdot

Autocross Champion
Location
🇩🇪
Car(s)
17 S 6MT
Did it just rub a hole in the radiator hose(s)?
 

uberdot

Autocross Champion
Location
🇩🇪
Car(s)
17 S 6MT
Looks like he lost a headlight too?
 

imthanick_a

Autocross Champion
Location
Ohio
This same thing happened to someone who incorrectly installed their dogbone mount insert so I'd venture to say that is the root cause and only issue
 
Top